Felhasználónév:

Jelszó:Az ATLANTI FAL OSTROMA
PATRICK DELAFORCE
Bolti ár: 2499 Ft
Internet ár: 1250 Ft
Kedvezmény: 1249 Ft (50%)
KELTA KRÓNIKÁK
MAURICE COTTERELL
Bolti ár: 2499 Ft
Internet ár: 1250 Ft
Kedvezmény: 1249 Ft (50%)
JEDBURGH-MŰVELET
COLIN BEAVAN
Bolti ár: 2999 Ft
Internet ár: 1500 Ft
Kedvezmény: 1499 Ft (50%)
ELLENSÉGES VONALAK MÖGÖTT
W. E. B. GRIFFIN
Bolti ár: 2499 Ft
Internet ár: 1000 Ft
Kedvezmény: 1499 Ft (60%)
A DA VINCI-KÓD A TÖRTÉNÉSZ SZEMÉVEL
SHARAN NEWMAN
Bolti ár: 1999 Ft
Internet ár: 1000 Ft
Kedvezmény: 999 Ft (50%)
A DIADALMAS LUFTWAFFE
MIKE SPICK
Bolti ár: 2499 Ft
Internet ár: 1000 Ft
Kedvezmény: 1499 Ft (60%)
RAGYOGÁS
JILL GREGORY, KAREN TINTORI
Bolti ár: 2499 Ft
Internet ár: 750 Ft
Kedvezmény: 1749 Ft (70%)
A HÓRUSZ-GYILKOSSÁGOK
PAUL DOHERTY
Bolti ár: 1999 Ft
Internet ár: 1000 Ft
Kedvezmény: 999 Ft (50%)
 
A GRÁL-KÓD
MIKE AQUILINA, CHRISTOPHER BAILEY
Megjelenés: 2007. február 27.
Oldalszám: 208
ISBN: 978 963 426 027 1
Szélesség: 145 mm
Magasság: 212 mm
Tömeg: 388 g
Bolti ár: 1999 Ft
Internet ár: 1000 Ft
Kedvezmény: 999 Ft (50%)
 
Az igazi rejtély a valódi isteni jelenlét

„Kielégíti mindazt a tudáséhséget, ami az emberekben él e régi misztérium iránt. Az igazi Grál tanúskodik arról az isteni adományról, ami még a legmélyebb emberi vágyakozást is túlszárnyalja.”
Scott Hahn, a The Lamb’s Supper és a Hail, Holy Queen című könyvek szerzője

A Szent Grál történetei olyan rejtélyes vonzerővel bírnak, amelyek évszázadok óta megigézik az emberek képzeletét. Ezek a történetek egy végre feltáruló, nagy titokról regélnek: egy meglepő válaszról az élet legnagyobb kérdéseire, és egy rejtett misztériumról, amely legmélyebb vágyakozásunkat is kielégíti. Az utóbbi 1700 évben írók, költők, művészek, zeneszerzők és filmrendezők sora igyekezett megragadni a Grál rejtélyét. A nagy kutatás az Artúr-legendák fő mozgatóereje, ez ösztönzi Indiana Jonest a legizgalmasabb kalandokra, és ez sarkall sokakat A Da Vinci-kód elolvasására.
A keresésről, csodákról, becsületről, hitszegésről és árulásról szóló varázslatos történetek azért ragadják magukkal ilyen erővel és oly régóta az embereket, állítják A Grál-kód szerzői, mert valóban megérintenek valamit mélyen a szívünkben. Felfedik legbensőbb sóvárgásunkat, hogy megismerjük Krisztust, hogy közösséget vállaljunk az istenivel. A Grált éppen az tette szentté, amit populáris alakváltozásai közben elvesztettünk: ez pedig nem más, mint bensőséges kapcsolata az oltáriszentséggel.
A Grál-kód egy évszázadokon átívelő irodalmi és teológiai detektívtörténet, amely ott ér véget, ahol a Grál-legenda kezdetét vette – a szobában, ahol Jézus utoljára összegyűlt legközelebbi tanítványaival, áldást mondott, megtörte a kenyeret, és körbeadott egy szent serleget.


A SZERZŐ(K)RŐL

Mike Aquilina a kereszténység történelmével, doktrínáival és gyakorlásával kapcsolatos több mint tucatnyi könyv szerzője vagy szerkesztője. A St. Paul Center for Biblical Theology alelnöke, és öt népszerű televíziós sorozatban szerepelt műsorvezetőként. Látogassa meg honlapját az alábbi címen: www.grailcode.com.

Christopher Bailey több mint tizenöt éve író, szerkesztő, műfordító és kutató. Cikkei és írásai megjelentek például a Touchstone, Columbia, New Covenant hasábjain, a New Ca­tholic Encyclopedia (2. kiadás) oldalain, és másutt.Kerekes Tamás   2010. február 17. 6.42
Megfejtették a Szent Grál titkát?

Elképzelhető, hogy egy 250 éves emlékművön található titkos jelzés elvezet a szent kehely mostani lelőhelyéhez. Legalábbis ezt állítja egy idős brit házaspár, akik egész életüket a kódfejtésnek szentelték.
Egy közép angliai város, Staffordshire 250 éves emlékművén található titkos felirat megfejtésén már igen sokan dolgoztak �mindeddig eredmény nélkül. Nemrégiben azonban a második világháború kódfejtőközpontjának, a Bletchley Park-nak két egykori munkatársa olyan megoldást adott, mely állításuk szerint könnyen elvezethet a Jézus által az utolsó vacsorán használt szent kehelyhez, a Szent Grálhoz.

A kódfejtők és a felirat

Első pillantásra talán nehéz megérteni, hogy mi köze lehet egy 250 éves emlékművön található feliratnak Jézushoz és a Szent Grálhoz, ám a nyugdíjazott kódfejtő házaspár egy meglepő teóriával előállva mégis azt állítja, hogy nemsokára akár a Szent Grált is megtalálhatják.

A titkos kód, melynek megfejtésén maga Charles Darwin is sokat dolgozott, tulajdonképpen mindössze 10 betűből áll: �.O.U.O.S.V.A.V.V.M.�Azt ugyan már eddig is feltételezték, hogy az 1748-ban készült emlékmű valamilyen kapcsolatban állhat egy titkos renddel, de generációk egész sora sem birkózott meg a feladattal, melyet a rend tagjai adtak fel.
Oliver és Sheila Lawn, nyugdíjazott kódfejtők szerint is �okkal nehezebb volt megfejteni ezt a pár betűt, mint a második világháborúban a németek által használt Enigma rendszert��írja a BBC angol nyelvű honlapja. Oliver Lawn szerint az üzenet egy titkos keresztény szektától származik, és az áll benne, hogy Jézus tulajdonképp egy evilági próféta volt, isteni tulajdonságok nélkül.
A kód rövid megfejtése, miszerint �ézus, mint istenség nem létezik� természetesen eretnek tanításnak számított még a protestantizmusáról oly híres 17. századi Angliában is. Lawn szerint a kód �ion szerzeteseitől�származik, akik egyesek szerint a templomos lovagrend utódjainak tekintették magukat.
A templomos lovagrendről viszont azt tartották, hogy ők a Szent Grál őrzői. Ráadásul az emlékművön található dombormű alkotója, Nicholas Poussin valóban egy titkos rend tagja volt a kortársak tanúsága szerint. Ez a titkos rend a feltételezéseket követve vagy a templomosok rendje vagy a Sion szerzetesrend lehetett.

Szent Grál: maga is titok

Persze ha a legújabb nyomok révén esetleg sikerül is eljutni a Szent Grálhoz (amelyet azért hittudósok és komoly történészek igencsak kétségbe vonnak), akkor is még ott állunk egy következő talány előtt: vajon mi is volt valójában ez a Szent Grál? Alapjában véve még abban sem jutottak dűlőre a tudósok, hogy egy kelyhet, vagy pedig egy ládát kell keresni. Az egyik hagyomány szerint ez nem más, mint Jézus által az utolsó vacsorán használt kehely, melyet arimateai József vett magához Jézus halála után. József a kelyhet Angliába vitte és elrejtette.
Később aztán ezt a kelyhet próbálták megtalálni a legendás Arthur királlyal együtt a kerekasztal lovagjai. A hagyomány szerint a cél az elveszett paradicsomi állapot visszaállítása lett volna, ám tulajdonképpen a soha el nem érhető tökéletes harmónia és megvilágosodás, a teljesség elérésének örökké elérhetetlen szimbóluma maradt ebben az értelmezésben a kehely.
Egy másik hagyomány szerint a kehelyben fogta fel a megfeszített Krisztus vérét aritmatei József. Ezt a kelyhet aztán még a Szentföldön elrejtette, és csak több mint ezer évvel később a keresztes hadjáratok során fedezték fel a templomos lovagrend tagjai. Ezt követően a rend tagjai magukkal hozták Európába a kelyhet, és egy titkos helyen őrizték.
Egy harmadik változat szerint aritmateai József olyan italt adott Jézusnak a Grál-kehelyben, mely merevgörcsöt okozott a megfeszítetten. Miután mindenki úgy vélte Jézusról, hogy meghalt, aritmateai József segítségével megszüntették az ital hatását és Mária Magdalénával együtt, akit ez a deszakralizált hagyomány Jézus feleségének tartott, a mai Dél-Franciaország területére menekültek. A Merowing királyok eszerint magának Jézusnak lennének a leszármazottai.
Az egyik legismertebb legenda szerint azonban a Szent Grál tulajdonképpen nem is egy kehely volt, hanem, mint azt az Indiana Jones és az utolsó kereszteshadjárat című opusz is állítja, tulajdonképpen a zsidók és Isten között létrejött szövetség, illetve a tízparancsolat írott változatát őrizték benne. Eszerint a Grál nem volt más, mint az elveszett frigyláda.

Kétes legendák
Komoly hittudósok és történészek azonban azt állítják: mindezek a történetek valóban csak a legenda körébe tartoznak. Nézetük szerint az sem biztos, hogy a Grál egyáltalán létezett, de ha létezett is, inkább csak a titokfejtés bizsergető érzése táplálja a Szent Grál fellelése utáni hajszát �valójában igen valószínűtlen, hogy valaha is megtalálják azt.
A modern ember misztikus vonzódása az ilyen, múlt homályába vesző jelenségek iránt, leginkább önmaga elbizonytalanodását tükrözi. A biztos talaj kicsúszott az emberek lába alól, s most a homályban keresik a kapaszkodót �vélik a tudósok és a hozzáértők.  
Kun Enikő


Kerekes Tamás
�ár eddig is túl sok ember halt bele,
hogy nem olvasott elég Kerekes Tamás-t.�
Magyar Irodalom Rt.
www.marlonbrandy.nolblog.hu
thomaskerekes@msn.com

Név:
E-mail:
Vélemény:
 

Feladó:
Feladó e-mail címe:
Címzett:
Címzett e-mail címe:
Személyes ajánlás
(nem kötelező):

Mindenkori | 1 év | 2 hónap
HUNYADI – A HADAK VILLÁMA
(BÁN MÓR)
HUNYADI - A CSILLAGÖSVÉNY HÍDJA
(BÁN MÓR)
HUNYADI - AZ ÜSTÖKÖS LÁNGJA
(BÁN MÓR)
HUNYADI – A MENNYDÖRGÉS KAPUJA
(BÁN MÓR)
HUNYADI - A HAJNALCSILLAG FÉNYE
(BÁN MÓR)
UZSORACIVILIZÁCIÓ
(DRÁBIK JÁNOS)
HUNYADI – A HOLLÓ HÁBORÚJA
(BÁN MÓR)
HUNYADI – A FÉLHOLD TÜNDÖKLÉSE
(BÁN MÓR)
UZSORACIVILIZÁCIÓ II.
(DRÁBIK JÁNOS)
UZSORACIVILIZÁCIÓ III.
(DRÁBIK JÁNOS)
A HALÁL FÉNYÉBEN
(J. D. ROBB)
MEZTELENÜL A HALÁLBA
(J. D. ROBB)

ISTEN KATONÁI – 1456
2016. 04. 27. – 19:20
(Jakab Jenö)
AZ ARANY HORDA ÁRNYÉKÁBAN
2016. 04. 26. – 00:19
(gazdik istván ©)
HARAGVÓ LILIOMOK
2016. 04. 22. – 15:26
(gazdik istván ©)
A TRÓNBITORLÓ
2016. 04. 18. – 10:49
(Magyari Szabolcs)
DIADALMAS LILIOMOK
2016. 03. 29. – 15:22
(Balogh János Pál)
A BOROSTYÁNÚT
2016. 03. 21. – 09:51
(pipamatyi ©)
VÉRTESTVÉREK
2016. 03. 20. – 09:39
(Kaszanyiné Hajdu Jul ©)
A SÁRKÁNYÖLŐ
2016. 03. 12. – 13:18
(Tammancs ©)
EZÜST SÁVOK, ARANY LILIOMOK
2016. 03. 01. – 14:58
(Kooszi ©)
KIRÁLYSÁG
2016. 02. 18. – 21:02
(MZ/X)
ÉJSZÍN LILIOMOK
2016. 02. 16. – 22:21
(Dezse Marianna)
A DALMÁT HÁBORÚ
2016. 01. 27. – 13:59
(szinus ©)
SZENT LÁSZLÓ ÍJA
2016. 01. 19. – 14:31
(Berta Attila ©)
LABDÁS PILATES-MÓDSZER
2016. 01. 16. – 19:17
(Violáné R. Erzsébet)
A LÁNDZSA NEMESEI
2016. 01. 15. – 11:52
(KATALIN GYORFI)